Okul Güvenliği Hizmetleri

Öğrenciler okulumuzda kaldığı süre içerisinde güvenlikleri ile ilgili her türlü tedbir alınır.

*Güvenlik görevlisi okul bahçe girişini kontrol altında tutar. Okula gelen ziyaretçileri güvenlik görevlisi karşılar. Ziyaretçinin kimlik bilgileri ziyaretçi defterine işlenir. Ziyaret edilecek kişinin onayı olmadan ziyaretçi içeri alınmaz.

* Kamera sistemi ile okul giriş çıkışı ve okul içindeki ortak kullanılan bazı bölümler kontrol altında tutulur.

* Velilerimizi ve ziyaretçileri okul girişinde danışma görevlisi karşılar. Ziyaret ve görüşmeler danışma görevlisi tarafından planlanır.

* Çocukların okula teslimi ve okuldan alınması kontrollü olarak yapılır.

*Okulun iklimlendirme (ısıtma-havalandırma) sisteminin periyodik olarak bakımı yapılır. Özellikle kış aylarında okul ortamının sıcaklığının sürekli aynı kalması sağlanır.

*Güvenlik görevlisi ve nöbetçi öğretmen okul içine satıcıların girmesine müsaade etmez.

*Öğrenciler okul sınırları dışına çıkarılmaz. Kapılar sürekli olarak kapalı tutulur.

*Okul içinde tüm alanlar yeterli aydınlatma sistemi ile donatılmıştır. Öğrencilerin karanlık ortamlardan etkilenmemeleri veya karanlıktan dolayı bir problem oluşması engellenir.

*Öğrencilerin ulaşabileceği yerlerde bulunabilecek, yanıcı ve parlayıcı maddeler depolara, kapalı dolaplara alınır.

*Elektrik tesisatından doğabilecek tehlikelere karşı açıkta kablo, buton, sigorta vb. kapalı şekilde muhafaza edilir.

*Okulun hijyenik şartları sürekli olarak kontrol altında tutulur. Temizlik kontrolleri Temizlik Kontrol Formuna uygun olarak yapılır.

*Yangın tüpleri öğrencilerin ulaşamayacağı yerlerde bulundurulur. Yangından korunma işlemleri Yangın Talimatına göre yürütülür.

*Okulda bulunan ve öğrencilere ait eşyalar, öğrenci dolaplarında muhafaza edilir.

*Öğrencilerimizden şiddete eğilimli, yaş grubundan arkadaşlarına baskı uygulayan, fiziksel zarar veren ve eğitimin etkililiğini verimliliğini sekteye uğratan öğrencilerin velileri ile iletişime geçilir. Rehberlik edilir ve yönlendirme yapılır. Tüm öğrencilerin güvenliği için veli kendisine yapılan rehberlik doğrultusunda hareket etmekle yükümlüdür.

Yayın: 07.11.2019 - Güncelleme: 04.10.2023 11:30 - Görüntülenme: 319